03-9799923
call us now

טיולים פרטיים לטנזניה וזנזיבר

טיול שיגשים את החלומות הכי פרועים שלכם.
לזוגות | משפחות | וקבוצות

טיולים לטנזניה בטיסות ישירות

טיולים לטנזניה וזנזיבר בטיסות ישירות במגוון תאריכים

טיולים מאורגנים לטנזניה וזנזיבר

טיולי הספארי הטובים ביותר בעולם!
הדרכה בעברית | פנסיון מלא | לודג'ים מפנקים

    פנו אלינו לפרטים

    הנדידה הגדולה – ההצגה הטובה ביותר בעולם

    מישורי הסוואנה האדירים, המשתרעים משמורת הסרנגטי שבצפון טנזניה ועד לשמורת המסאי מארה שבדרום קניה, מהווים את בית הגידול הגדול והעשיר ביותר בעולם לבעלי חיים. באזורים אלה מתרחשת מדי שנה אחת מתופעות הטבע המרשימות ביותר בעולם: תופעת “הנדידה הגדולה”. הכנו עבורכם סקירה קצרה על התופעה המושכת אלפי תיירים מדי שנה לצפון טנזניה בכלל ולסרנגטי בפרט. קריאה מהנה!

     

    מדובר ללא ספק בהצגה הטובה ביותר על פני כדור הארץ, פלא טבעי שלא דומה לשום דבר אחר ולא פחות מחוויה משנת חיים. האדמה רועדת תחת צעדיהם של מיליוני הגנו, הזברות והאנטילופות הממלאות את המישורים בעקבות הגשם במאבק ההישרדות השנתי, הידוע גם בשם “הנדידה הגדולה בעולם”.

    ישנם מעט חוויות שמשתוות לצפייה בלמעלה ממיליון גנו, מאות אלפי אימפלות וזברות – ובעקבותיהם הטורפים האימתניים – אשר יוצאים למסע מעגלי באורך 1,000 ק”מ במרחבים הבתוליים של המסאי מארה והסרנגטי, בחיפושם אחר אוכל ומים.  בעלי החיים שכילו את מלאי העשב הירוק שבשמורת הסרנגטי חוצים את הנהר בדרכם אל עבר אזורי העשב הירוק שבקניה. להקות גדולות של תנינים צופים בעדרים שחוצים את הנהר, וממתנים לרגע המתאים להתחיל בצייד.

    לשאלות צרו עימנו קשר

    אז על מה בעצם כולם מדברים?

    הנדידה הגדולה היא תנועת העדרים הגדולה ביותר על גבי הפלנטה שלנו. למעשה, עם למעלה מ-1,000 בעלי חיים בכל קילומטר רבוע, את הנדידה הזו ניתן לראות אפילו מהחלל (!)
    המספרים לא יאומנו – למעלה ממיליון גנו ומאות אלפי זברות, יחד עם אנטילופות ממינים שונים, נעים במסלול מעגלי ידוע מראש במרחב המערכת האקולוגית של סרנגטי – מארה בחיפוש אחר עשב ירוק ראוי למאכל ומים להרוות את צימאונם.

    מונחים על-ידי יצר הישרדותי בלבד, כל גנו יעבור במסעו בין 800-1,000 קילומטרים, במהלכו יארבו לו טורפים רבים, ביניהם אריות, נמרים, צ’יטות, צבועים ותנינים, אשר יבטיחו את קיומה של הנוסחה הבולטת ביותר בטבע, בה רק החזק שורד.

    נראה כי המניע העיקרי לתחילת תנועת העדרים הוא הגשם, אשר אותו יודעים הגנו, הזברות ויתר הפרסתנים לזהות גם ממרחק של למעלה מ-50 קילומטרים, אם זה בזכות ריח הגשם או זיהוי של רעמים וברקים באופק. המסע לוקח את בעלי החיים הנודדים מאזור השימור נגורונגורו (אך לא דרך המכתש עצמו) הממוקם בדרום הסרנגטי שבטנזניה, דרך שמורת הסרנגטי ועד לחציית הנהר אל עבר שמורת המסאי-מארה שבקניה, ואז חוזר חלילה. מסע זה מלא בסכנה האורבת מכל פינה – גורי הפרסתנים הצעירים נחטפים על-ידי הטורפים, אלו שלא יצליחו לנוע במהירות מספקת יתפסו על-ידי האריות הגאים, וגם התנינים מחכים בשקיקה בנהרות לאלו שעייפים ומותשים מדי בשביל לחצותו בזריזות.

    מתי והיכן ניתן לצפות בנדידה הגדולה?

    כאמור, תנועת הגנו, הזברות והאימפלות מתרחשת בצורה מעגלית, במסלול יחסית קבוע, על כן בכל עונה בשנה ניתן לצפות בנדידה בחלק אחר במרחבים העצומים. העיתוי והמסלול אינו מדויק, שכן הוא משתנה מדי שנה בהתבסס על מזג האוויר וכמויות המשקעים אשר פקדו את האזור באותה שנה. לאלו מביניכם המעוניינים לחזות בתופעה ולא להתאכזב מטיול במקום הלא נכון ובזמן הלא נכון, נמליץ להתייעץ עם מומחה המחובר ברמה יומית לנעשה ברחבי השמורות, שידע לתכנן לכם את המסלול הנכון ביותר עבורכם.

    ובכל זאת, כדי שיהיה לכם קצת מושג מתי בערך ההצגה מתרחשת ואיפה תוכלו לחזות ברגעי השיא של אותה הצגה, הכנו עבורכם סקירה קצרה על התקופות המומלצות ביותר לחזות בתופעה המרהיבה.

     

    התחנה הראשונה במסע – חציית נהר הגרומטי

    המסע בעקבות העשב הירוק, מקורות המים ושטחי המרעה החדשים, מתחיל מדי שנה בין החודשים אפריל-מאי. עדרים עצומים של גנו, זברות ואנטילופות מתקבצים יחד בדרום-מערב הסרנגטי, ומתחילים במסעם צפונה אל עבר נהר הגרומטי (Grumeti River). בעלי החיים מתקבצים יחד ליצירת עדר עצום בגודלו המתעתד לחצות את הנהר. מאות מתניני נהר הגרומטי – שנאלצים לעתים להמתין חודשים רבים עד שיזכו לאכול בשר צייד – ממתינים לשעת כושר עת עדר הפרסתנים העצום שועט קדימה אל הנהר. מאות גורי גנו וזברות צעירים יסיימו את מסעם בנהר ויפלו טרף לתנינים. החזקים ששרדו את חציית הנהר ממשיך כעת צפונה ברחבי הסוואנה, שם ממתינים להם טורפים יבשתיים רבים: אריות, נמרים, ברדלסים, וצבועים.

    טיול מאורגן לטנזניה

    הדרמה הגדולה: חציית נהר המארה

    בתום הנדידה על פני הרמות הגבוהות של צפון הסרנגטי מגיעים העדרים סוף-סוף אל גדת נהר המארה, המפריד בין מישוריה הצהבהבים של הסרנגטי שבטנזניה לעשב הירוק המצוי באותה עת בשמורת מסאי-מארה שבקניה. חציית הנהר, המתרחשת בחודשי הקיץ יולי-ספטמבר, מהווה את נקודת השיא המרגשת ביותר והדרמה הגדולה של עונת הנדידה. עתה יאלצו הפרסתניים הרבים להוכיח את יכולת ההישרדות שלהם לאחר המסע המתיש, בעוד שהתנינים הגדולים של נהר המארה, אשר המתינו במשך שנה שלמה לחזרתם של העדרים, נערכים כעת לציד המיוחל.

    אלו שיצליחו לשרוד את חציית הנהר יזכו לשפע של עשב רענן ומנוחה ראויה, טרם יצאו שוב למסע, הפעם בחזרה לטנזניה.  מטיילים אשר זכו לחזות במראות הדרמטיים של חציית נהר המארה ובאפיזודות הצייד הרבות המזדמנות בעקבותיה, לא ישכחו חוויה במהרה.

    למרות הסכנות הרבות הטמונות במסע הנדידה, הנדידה מספקת לעדרים אפשרות להתחדשות והגעה למישורי מרעה חדשים אותם יוכלו לאכול. עם השיבה חזרה לטנזניה, החיים מתחדשים, ועונת ההמלטות (שמתרחשת מיד לאחר מכן בחודשי פברואר-מרץ) מביאה איתה דור חדש של פרסתנים, הממשיכה את מעגל החיים בשיא תפארתו.

    השיבה לטנזניה ומעגל החיים בשיא תפארתו

    בעלי החיים שצלחו את המבחן של חציית הנהר מגיעים לבסוף למצבורי העשב הירוק של שמורת המסאי מארה שבקניה, שם הם צפויים לעבור שלושה חודשים עד תחילת מסעם חזרה לאזורים הדרומיים של שמורת הסרנגטי ואזור השימור נגורונגורו שבטנזניה במהלך אוקטובר-נובמבר, עת יזהו את בואם של הגשמים הראשונים. לצופים ולמטיילים, הנדידה הגדולה מציעה חוויה חזקה ומרגשת, המאפשרת הצצה לאחת מתופעות הטבע המדהימות ביותר בעולם. זו הזדמנות נדירה לראות את עוצמת הטבע, דרמת ההישרדות והיופי הבלתי נגמר של החיים הפראיים על פני כדור הארץ. 

    גם לאלו המבקרים באזור הסרנגטי במהלך פברואר-מרץ תחכה הצגה לא פחות מרשימה – עונת ההמלטות, במהלכה מיליוני נקבות הגנו מביאות לאוויר העולם את דור ההמשך בקצב מדהים של כ-6,000 המלטות חדשות מדי יום, ובסך הכל כ-200 אלף המלטות במהלך תקופה זו. 

     

    רוצים לצאת מהנשיונל ג’יאוגרפיק  היישר אל הסוואנות האינסופיות ולצפות בשידור חי ומשורה ראשונה בהצגה הטובה ביותר שיש לטבע להציע?
    לחצו כאן לפרטים נוספים על 
    טיול מאורגן לטנזניה |  טיול לטנזניה | טיסות ישירות לטנזניה

    צוות המומחים שלנו ישמח לעמוד לרשותכם בטלפון 03-9799923

    .

    חיפשנו להתאוורר קצת מהמצב הקשה בארץ וטנזניה תמיד הייתה חלום ישן. קשה למצוא מילים שיסבירו עד כמה הטיול הזה היה מושלם. מהרגע הראשון ועד הרגע שחזרנו הביתה הכל היה מאורגן ברמה הגבוהה ביותר. טנזניה טריפ דאגו לכל פרט, חשבו על הכל, וזה פשוט הורגש בכל שלב בטיול. השמורות בטנזניה היו מטורפות! חיות הבר, הנופים, החוויה של להיות בתוך ספארי אמיתי – כל יום היה רגע של "וואו" מחדש עבורי. גם הקבוצה הייתה מושלמת, קטנה וכיפית, האנשים היו על הכיפאק, אווירה טובה, הכל זרם בכיף והרגשנו כמו משפחה. עודד המדריך היה אלוף! מקצועי, אדיב, עם ידע מטורף והפך את החוויה לעוד יותר מיוחדת. לקינוח הטיול ואחרי הספארי הגענו לזנזיבר –שהתגלה כשילוב המושלם של נופש אחרי ספארי . חופים חלומיים, מים בצבע שלא ראיתי בשום מקום אחר, מלון ברמה גבוהה ואווירה פשוט מושלמת. בקיצור – חוויה שלא אשכח בחיים! כל מי שחולם על ספארי, לא צריך להתלבט – טנזניה טריפ זו הבחירה הנכונה. ממליצה מניסיון.
    מיכל ודני פורת
    אין לי מילים כמה זה היה מטורף באמת. חיפשנו ירח דבש שהוא לא רגיל, משהו שיזכר לכל החיים, והספארי הזה היה מעל ומעבר לכל מה שדמיינו. מהשיחה הראשונה עם טנזניה טריפ הבנו שיש פה אנשים שמבינים עניין, קשובים, הכל היה מסודר, ברור, לא היינו צריכים להתעסק עם כלום פשוט אמרנו מה אנחנו רוצים ואוהבים ואז היינו צריכים רק להגיע לשדה ולהתחיל ליהנות. הספארי עצמו זה משהו שאי אפשר לתאר, לראות אריות ממרחק כזה קרוב, פילים שחוצים את הדרך מולך, ג'ירפות הולכות ליד הרכב כאילו זה הדבר הכי טבעי בעולם. המדריך היה תותח על, ידע איפה לחפש כל חיה, סיפר סיפורים מטורפים, הרגשנו שאנחנו ממש בתוך סרט טבע. אחרי הספארי קיבלנו בול את מה שהיינו צריכים - בזנזיבר – רוגע מוחלט, חופים לבנים מטורפים, אוכל טוב, מלון מדהים עם נוף לים, אווירה מושלמת לסיים ככה טיול כזה מטורף. הכל תקתק בלי שנצטרך לשבור את הראש. באמת שאין על החברה הזאת, הפכו לנו את ירח הדבש לחוויה שנזכור כל החיים, פשוט מומלץ בטירוף
    רועי ושיר גילת
    "יצאנו לטיול פרטי בטנזניה – אני, בעלי ושני הנכדים. בהתחלה היו לנו המון חששות – בכל זאת, מדינה רחוקה, טיול עם ילדים, תקופה לא פשוטה בטח למטייל הישראלי ולא ידענו למה לצפות. אבל מהרגע שנחתנו, הכול עבד לתפארת והיה פשוט נהדר. חיכו לנו נציגי החברה בשדה התעופה, דאגו לכל פרט הכי קטן, והמדריך סטיבן היה פשוט מדהים – סבלני, חייכן, ידע הכול הכול על החיות, על המקומות, ודאג תמיד שהנכדים יהיו מרותקים לאורך כל הדרך (וגם אנחנו המבוגרים). הלינה הייתה נהדרת - מעל ומעבר למה שדמיינו, והרגשנו בטוחים ונינוחים לאורך כל הטיול. ראינו אריות ממש מקרוב, עדרי פילים וג’ירפות, וגם הפלמינגו באגם מניארה – משהו שקשה לתאר במילים. טנזניה היא קסם, והחברה הזו הפכה את הטיול שלנו לחלום שהתגשם - כל הכבוד!. תודה לטנזניה טריפ על חוויה חד פעמית ממליצים מכל הלב
    ❤️ משפחת אביטל

    4.6/5 - (20 votes)